Реклама

Няма положителен резултат за коронавирус у нас (ВИДЕО)

Резултат с изображение за „Няма положителен резултат за коронавирус у нас (ВИДЕО)“

Това заяви началникът на ВМА Венцислав Мутафчийски

„Няма положителен резултат за коронавирус у нас”. Това заяви началникът на ВМА Венцислав Мутафчийски на брифинг пред Военномедицинска академия.

„Вчера, при обработване на резулатите стана ясно, че във ВМА от 19 проби - 19 са отрицателни, а в Националната референтна лаборатория от 21 проби - 21 са отрицателни. В днешния ден ще бъде проведен междулабораторен контрол, при който 3 от отрицателните проби от ВМА ще бъдат дадени за допълнителен контрол и преповтаряне в Националната лаборатория и обратно”, каза още той.

По думите му този междулабораторен контрол е практика, която се прилага в целия свят. „Това е и европейска практика и затова и ние го правим", посочи началникът на ВМА.
„В днешния ден продължават изследванията на всички проби, които ще постъпят от страната, както и от настанените през тази нощ”, каза още Мутафчийски.
„Отборът на „Лудогорец” е изпълнил здравните препоръки за пътуването си до Милано за мача с Интер от Лига Европа”, заяви той.
„Орлите" се върнаха от Италия рано тази сутрин и са им били взети проби заради епидемията на Апенините от коронаивируса. Мутафчийски допълни, че след два дни футболистите отново ще бъдат тествани.
„Лудогорец” изпълни препоръките за пътуването си до Милано, те имаха само една нощувка и веднага заминаха. С отбора беше епидемиолог, който трябваше да съблюдава спазва ли отборът мерките, които сме начертали. Първата препоръка беше за съкращаване на престоя. Второ, носели са лични предпазни средства и то от висок клас, осигурени от самия отбор. Персоналът в хотела е бил минимизиран като количество и е бил с предпазни средства и ръкавици по наше изискване. Футболистите не са напускали стаите си извън тренировката и провеждането на срещата. Видели са Милано само през прозорците на автобуса", заяви Мутафчийски.
„Тази сутрин пристигнаха в добро самочувствие и здраве. Взети са им проби по изискване на собственика и изпълнителния директор на клуба. Те осигуриха закупуването на тези проби за отбора. Пробите са взети, а отборът в момента почива. След два дни, също по тяхно изискване и с техни средства, ще бъдат взети нови проби", допълни още той. 

Публикуване на коментар

0 Коментари